Saturday, December 15, 2012

pageviews turun naik

assalammualaikum..

morning semua.. 
nina nak cakap sikit sal blog nina ni.
adeyaii.. nina pon tak tau nak katagori kan dalam standard macam mana..
huhu.. td saje jela nina cek2 blog ni.. 
then saje saje je bukak dia pnye graf.. ape tu..
nak tau tak ?? pageviews nina kan..
macam tak stabil plak.. kejap2 dia naik.. pastu turun..
macam gigi pon ade.. haha..
almaklum la.. RAJIN sangat nak update blog..
sorry la .. nina takde idea..
kalau ade story2 hot dan sensasi nina gtau k..

*pause*
sebenar nya.. dah seminggu dah nina hadirkan praktikal...
orang lain baru nak msok esok or lusa..
nina dri minggu lepas lagi.. huahuahua..
wat lek wat kul jela..
atleast nina dah ade pengalaman kan ??
seminggu.. macam2 dah nina belajar..
korang hado ? 
takde kan.. hehehe...

*pause*
ok skang ni.. nina tgh nak cari jalan untuk sekatakan pageviews tu..
tapi nampak macam comel plak men naik turun tu kan..
hahaha.. ok gurau..
traffic tak lancar la name nye tu... 


Monday, December 10, 2012

LI oh LI

assalammualaikum...

oi..
nina mengantuk ni..
tapi rasa macam nak update blog...
lagi satu..
nina bosan..
lupa nak gtau..
nina dah start LI..
awal kan ??
nak wat camne.. boss suruh msok awal..
hari ni nina jage kedai sorang2.. huhu.. hebat tak ??
ramai plak tu customer datang.. ade je yg datang...

sape la yang sudi teman nina di kala waktu kesunyian ni..
bf ? dont want to talk about him...
tiap hari ada masalah..
tiap hari gaduh...
kenapa ? malas la nak cite..
yang penting kesabaran pada diri..
biar lah orang happy..
weyhhh...
siyesly LI ni best sgt..
keje pon senang..
tp kne usaha lebih la kan...
 nak tau ape keje nina ??
ade la . rahsia...
tp kan.. repot tak tulis lagi..
camne nak tulis ni??? tak reti plak nak buat ayat ..
korang tolong bole ??? aja kan camne cara nak buat laporan LI ni.. huhuu...

Tuesday, December 4, 2012

bulan terakhir 2012

assalammualaikum...

november dah berakhir..
skang ni dah masok disember..
kejap je kan masa berlalu..

final exam pon dah lame tamat.. 
skang ni aku menjejakan kaki di bumi johor..
result tak lame lagi kuar..
oh debar nyeee...
kalau ok.. ok la result tu..
kalau teruk.. tak tau nak kata..

lepas result kuar..
tak balek dah klantan..
stay johor 8 bulan...
maklum lah.. kne pratikal..
seb bek cari tmpt tu dekat ngn rumah..
so save sikit.. tak de nak fikir sewa rumah...
makan minum.. huhuhu

*pause*
nak tau tak ?
dah seminggu entri ni ade kat dalam draft..
tapi tak siap2 jgk taip nye..
ape ntah yg nak di taip..
macam best.. tp
takde pape pon..
hehehe..
smpai sini jela kot entri nina...
nantikan entri yg lain..
insyaAllah kalau rajin untuk bercerita..

Sunday, November 11, 2012

kami BUDDYZ !

Takkan terpisah
4 sekawan gila gila rambut tak sama tapi satu kepala tak sedarah tapi bersaudara sumpah untuk bersama
 

Takkan terpisah
biar tsunami melanda pusing dunia berjanji setia susah senang kami menang



Takkan terpisah
ibarat KL dengan traffic jem macam burung biru dengan muka buku tetap rapat kami hebat macam budak hipsters dengan jeans ketat takkan koyak takkan goyah takkan terpisah kami
 
buddyz bersama selamanya
kami riuh kami gempak ngam ngam macam segiempat tepat , suara berbeza , pilihan sama , fahami jiwa tanpa suara ,kami sembang gaduh sms kutuk lepak sebab kami muda sekali je , bersama mencipta menggegar dunia kami bebas merantau merata-rata merayau-rayau mencari jati diri ,bersama selamanya
 
Kami BUDDYZ
Kami #TakkanTerpisah#
 

Saturday, November 10, 2012

bersama nikon D5100

assalammualaikum..

hari tu kan..
nina ade la godeh2 laptop ni..
saje je..
dok tengok ape yang ade lam laptop ni..
cek cek.. jmpe jgk la gambar2 yang nina simpan lam laptop ni..
ingat kan takde.. tapi tu semua gambar lama2.. 
when nina guna camera fone je..
then nina jumpe la gambar ni..
nak tengok tak??


nina kumpul semua gambar..
try la tengok.. 
lepas tu.. jari jari nina rajin untuk menekan nekan punat dan segala butang yang ade kat laptop ni..
dan dengan rajinnya nina menyambung kan wayar usb dan menyambungkan nya ke external harddisk..
lalu dengan laju nya jari jemari ku ini menekan punat mouse yang ade..
lalu terjumpa pulak folder holiday yang nina simpan..
lalu nina kumpul arh gambar2 tu..
so jadi la macam kat bawahni..

banyak tak gambar yang kite kumpul..
sbnr nye tak bnyk mne pon..
lam laptop ni act.. ade beribu ribu gambar..
tapi kebanyakkan nye gambar orang..
bukan gambar nina pon.. 
mesti ramai dah tau.. npe gambar nina tak bnyk..
sebabnye kan..
nina la jadi tukang amek gambar org..
tu la.. beli camera mahal2.. canggih2..
tak brani nak bg org pegang.. tkot rosak..
so jadi la camni.. gambar sndri takde..
yg ni pon.. sebab dah aja sikit2 camne nak amek gmbar..
boleh la.. walaupun tak brape nak mengikut kehendak.. 
takpe.. bersabarlah wahai hati...

ASK2012

assalammualaikum

pott pett pott pett 
sane sini nina tengok komen sal ASK2012 tadi
banyak juga komen2 yang agak memerli..
ade juga komen yang memuji..
nina pon tengok jugak ASK2012 td..
mmg nina tak nafi kan lah..

*pause*
yang paling nina suke kat ASK2012 tu ucapan dari piere andre..
sangat membina.. dan sangat sangat sedap di dengar

*pause*
dalam banyak2 persembahan yang di buat.. 
persembahan adibah nor jugak lah yang paling nina minat..
woaaa my idol tu.. hehehehe...
laf u la kak dibah !

*pause*
siyes nina ckap..
ASK td mmg bnyk yang membosan kan..
dan membuang masa... 

Thursday, November 8, 2012

apa itu jodoh ?

“Pelajar : Ustaz, apa itu JODOH??

Ustaz : JODOH itu ialah lelaki@perempuan yang sah menjadi pasangan hidup kita selepas akad pernikahan sahaja. Bukan kepada couple-couple.

Pelajar : JODOH perlu dicari atau tunggu sahaja??

Ustaz : JODOH ini macam REZEKI. Walaupun ALLAH TAALA dah tetapkan, kita perlu mencari ia dengan bekalan doa dan usaha.


story hari khamis

assalammualaikum...

kehadapan semua pembaca..
berada nya saya disini adalah ingin meluangkan masa untuk mencoretkan
sedikit cerita tentang kisah seorang budak yang tak lame lagi akan menghadapi final exam..
jangan ingat hanya budak2 skolah sahaja yang akan menghadapi peperiksaan..
semua lah akan ada menghadapi peperiksaan..

*pause*
ok nina update ni just nak korang doakan nina and kawan2 mudah untuk menjawab final exam nnti..
insyaAllah nina akan buat yg sehabis boleh untuk final nnt..
jangan ingat final ni mudah..
ada juga susah nya.. lagi2 standard2 kos nina.. 
bole tahan..
so jangan lah bermain main apabila menghadapi exam ni..

*pause*
selain daripada itu..
haaa.. sedang di anjurkan.. 
pencarian pakwe.. cewahhh... gila ke ape ni ?
ok gurau je.. takde la ..
sebenar nye.. pintu hati nina ni tak terbukak lagi nak terima mana2 lelaki..
ape yang korang tau semua tu hanyalah gurauan semata mata..
skali pintu hati nina tertutup,, memang susah lah nak terbukak balek...
tapi tak tahu lah.. lelaki mana yang dapat membuka semula pintu hati nina ni..
ade sape2 nak cuba ??? meh sini try test.. hahahhaa
(elehhh.. bajet hot je kau ni...)
yang penting.. dia kuat iman.. pandai men gitar.. bole ke ?? ^_*

Saturday, October 20, 2012

Gud Luck

Assalammualaikum wbt .

kehadapan pembaca blog semua . 
ahakss

lame dah nina tak berblogging .
asek bizi je dengan klas.
tak pernah putus2 ade klas .
pastu dengan assigment nye lagi .

nina takde story hari ni..
just nak bg kate2 semangat kepada pemain bola sepak yang akan bertempur malam ni .
kepada pemain RED GAINT  atau TRW . gud luck .
GOMO KLATE GOMO 
tuk final ni sokong la klate . 
ye la kan . duk kat negeri org ni . klantan plak tu . kne la sokong .
tapi JOHOR FC tetap di hati .

and nina nak wish kan gud luck kepada member2 FLASH MOB JB yang akan menjaya kan satu program malam ni . di UTM Skudai . event ape tu nina tak pasti la plak . lupe nak amek tau..
hehehhee... GUD LUCK korang !

Friday, August 24, 2012

beraya sakan tahun ni

assalammualaikum...

alhamdulillah..
dapat jugak nina habis kan puasa di bulan ramadhan . 
dan dapat jugak bertemu sekali lagi dengan bulan syawal . 
nina di berikan kesempatan lagi untuk bersama sama menikmati hari raya..

*ok pause. skema nye ayat*

6 hari sudah kita beraya . 
horeyyyy... syokkk nye dapat beraya ngn family , kawan2 , cikgu2 , sedara mara .
yang paling syok nye . tarikh 23 ogos 2012 bersamaan 5 syawal .
kami sekalian "KITE KAN GENG" telah menghabis masa bersama sama dengan mengunjungi ke rumah setiap ahli .
bayangkan lah . dalam 1 hari tu . kitorg boleh habis kan 18 buah rumah dalam masa 13 jam .
korang bole buat ?

seronok woooo

tapi yang tak seronok nye kan .
esok dah balek kelantan . huhuhu..
tak puas lagi nak beraya.. ni pon kat rumah dah takde sape2 .
semua adik beradik dah balek .
tggl nina , mak n abah je .
nak wat cane kan ? dah naseb jadi anak bongsu .
tapi yang syok nye jadi anak bongsu ni kan .
dah besar2 pon still dapat duet raya lagi . hehee.. jgn marah ea.
collection dah cukup . pasni bole la beli fone baru .
ganti fone yang dah nak hujun2 nyawa tu .
ye ye ! :D



Thursday, August 2, 2012

back blogging

assalammualaikum...

excited ! excited ! 
pagi2 lagi dah dapat mesej yang paling bermakna dalam hidup nina.. 
horeyyy horeyyyy !! bertuah nya saya..
tak sangke sangat2 dapat mesej macam tu..
mesej tu la yg paling di tunggu2.. 
bagai berkurun lama kesepian . 
(_ _")

*pause*
meh tampar sikit muke ni... 
tak perlu lah nak suka sangat.. takde bende pun...
stakat mesej dari kolony.. tiap2 pagi pon dapat . 
sronok kan dapat msj kolony tu.. 
nak la jgk rasa ade pakwe pakwe yang mesej.. 
"Hai , Gud Morning" , "Selamat Pagi" ..
sedap la sikit.. gerenti senyum sampai ke tulang telinge .
(-_-x) nahhhh penampaq sedasss..
pakwe pon takde.. ade hati nak msj macam tu...

dah lame tak menggila kat blog ni.. apamacam ? 
jom la same2 kite join utk menggila kembali kat blog ni.. nak tak ? try it . 
jom same2..

Monday, July 30, 2012

tersilap blog la pulak..

assalammualaikum...

di sebabkan rasa yang terlalu eksaited untuk mengupdate entri pada hari ini.
dengan tidak sewenang wenang nya.. nina telah pun tersilap post kat blog nina yg lagi satu tu... 

hok ni..

nak baca entri tu.. klik kat gambar atas ni..
nnt ianya akan membawa korang korang dan korang ke entri tersebut.. (_ _")

try la usha baca.. blog buruk je tu.. tak lawa mana pun.. tp manis.. :D
selamat membaca guy !

Friday, July 20, 2012

aku di perantauan

assalammualaikum . .

dalam dingin subuh hati ku terusik...
kenang nasib diri di rantauan..
bergema 1 ramadhan menitis air mata..
terbayang suasana permai desa..
rindu hati ini ingin ku kembali...
pada ayah bonda dan saudara..
tetapi aku harus mencari ilmu..
membela nasib kita bersama.....

*pause*
ok sudah2 la tu nyanyi..
sobsob.. sedih kan ?
tahun ni akan merupakan tahun kedua nina berpuase di perantauan..
baru puase ok.. blom raya lagi..
raya insyaAllah dpt kot balek kampung..

tp kan.. tetap tak dpt nak smbut first ramadhan ngn family..
dapat lah smbut dengan member2 rumah sahaja . .
apa bole buek.. 
tapi nina tetap bersyukur..
harap2 dapat lah nina menyambut ramadhan kali ini..

*pause*
walaupun kamu berada jauh..
pastikan puase jgn ponteng .

*pause*
maka dengan ini..
nina ingin mengucapkan..
SELAMAT MENYAMBUT BULAN RAMADHAN AL-MUBARAK...
puase tau jangan tak puasa... 

Wednesday, July 18, 2012

ape tu ?

assalamualaikum..

maka dengan ini bermula lah semester yang baru..
dan bermula nina sebagai pelajar sem 3...
dah lebih kurang seminggu kelas berjalan.. 

lama jugak la nina tak update blog ni.. 
kalau bukak pon just singgah kejap.. then out..
biase la kalau dah line pon bole tahan slow.. ape bole buat kan ?
tahan je la..

sem ni.. subjek bole tahan killer jugak...
tp alhamdulillah buat masa skang ni tgk jadual macam bnyk kosong.. 
adalah gap... bole jgk nak bernafas..
tak macam yang lepas2.. full sokmo..

azam sem baru ni.. nina nak tumpu kan perhatian dalam kelas.. 
kalau bole nina nak cuba tuk capai AKJ..
insyaAllah.. nina try...

semangat dan azam dah de.. 
tggl usaha je.. 

hope sem baru ni dapat memberikan cahaya baru kepada nina.. 

trademark sem ni..

NO MONEY , NO TALK !

silent is a gold

Saturday, June 30, 2012

Full story about FLASH MOB JB

assalammualaikum...

hari tu nina ada cerita sedikit tentang Flash Mob kan ??
tapi tak abes lagi.. so ari ni nina nak smbung cerita..
aritu nina just tunjukkan gambar dengan video slideshow je...

ok hari ni nina bg lanjutan video yang kitorg buat..


yang ni video mission pertama..
Freeze untuk semua...


second video..
mission 2 berkumpulan.... sempoi tak mereka ??


last video dari kami...
mission ke 3...
Freeze tunjuk langit.. hehehehe

hope korang enjoy dengan video2 kami...
nantikan video aktiviti kami pada hari esok di Jom Heboh di Plaza Angsana JB...
Freeezzzeeeeeeeeeeeeeeeeee.....


FMJB - The Sempoi oneee...
peace yowww..

Tuesday, June 26, 2012

contest edit gambar tercantik

assalammualaikum..

syukur alhamdulillah.. hari ni nina still bernafas...
masih lagi di beri peluang untuk hidup...

*pause*
untuk di melengahkan masa lagi... nina terasa macam nak join 1 contest ni..
untuk suka suka je..
contest edit gambar... 
nina tak tau la dia nak gambar yang jenis macam mana... so nina akan selitkan beberapa keping gambar..
harapan penganjur dapat menerima gambar gambar yang bakal nina pertaruhkan..
nina ni takde la reti sangat nak edit2 gambar ni.. 
lagi pon dah lame tak mengEDIT  gambar...
so nina letak je k..

orite.. ni gambar nya..

simple edit..
 gambar asal
yang ni nina just edit pada warna nya... gambar taken by me..
kawasan : Hentian Mahkota
waktu : senja

second picture.. 
yang ni mmg betol2 edit punye..
3 gambar berbeza.. di gabungkan dalam 1 gambar..

seterus nye gambar ntah ape ntah...
men edit je.. 
terlebih suka suki mengedit...

next :
gambar ni nak kata edit ke buat erk ?
kompius.. try je la.. haha...

mcm buat.. 

seterus nye.. :
dating..

lagi :
yg ni.. tune gambar bertuka .. ape tu sephia ea ?? gitu la...

last : (last ke ? ase mcm nak letak lagi je tau.)
yang ni edit untuk bg dia nmpk menarik sikit... 

ok then.. sampai di sini saje gambar2 yang nina nak bg... kang letak banyak2 kang..
pening plak penganjur nak tgk.. hehhee... peace...


tag ? 
kat korang la yang bace entri ni...

Monday, June 25, 2012

Flash Mob in JB

assalammualaikum...

semalam is the best day for me and semua participant of FMJB..
mungkin ada yang tau dan tak tau apa itu Flash Mob (FM)..
orite.. meh nak story..
FM ni ada banyak ketagori.. antara nya Dancing, Singging, Acting, Poco-poco dance, Slow Motion Acting, Shocked Acting, Walk, Seat, Run, Jump and many more..(fulamak speking plak)
dan kami kami semua memilih FREEZE..

bukan susah nak buat... 
yang penting.. enjoy,.... SEGAN & MALU tolak tepi la...
nak wat pe malu2... kasi layan kan saja la...
tp bagi nina memang enjoy.. selain dapat la jmpe muka2 baru... dapat jgk menjoin kan diri kat event ni..
lagi syok.. DAPAT PENGALAMAN BARU !!!

kat sini nina selitkan 2 keping gambar peserta peserta yang join.. 
 yang ni gambar sebelum aktiviti tu.. nmpk macam semua dah kenal... tp ada jgk yang tak kenal... 

yang ni selepas selesai semua sesi...
muka letih.. tapi enjoy ! 
:bgoss

memang rugi kepada sesiapa yang tak menjoin kan diri mereka...

psstt psstt.. takkan gambar je kot.. ade 2 je plak tu..
haaa ok.. video nye tak siap lagi.. entah la .. kepala team tak siap lagi edit & buat video tu kot..
ada la dia bg slideshow tentang aktiviti ni..
nak tengok ??
ok jap try letak..


ok tudiaa video nye... just slideshow...
video sebenar akan di upload kemudian...
btw.. kepada bammu0 mntk izin upload ea.. hehehe.. peace...

oh lupa pulak nak bgtau kat mana lokasi kami..
lokasi yang di pilih adalah di CITY SQUARE, JB...
ada lebih kurang 40 peserta yang menjaya kan program ini..
terdapat 3 sesi..
FM yang kami buat.. bukan lah FREEZE bersahaja.. tapi bertema..
tema nya : PHOTOGRAPHY FREEZE...

orite lah. hope korang enjoy dengan apa yang kami berikan...
oh ya.. lupa.. yang ni baru mukadimah je tau..
tggu update yang seterus nya.. akan di tunjukkan video yang sebenar..
wait and see yea...

Friday, June 22, 2012

ini cerita hantu aku..

assalammualaikum...

pernah tak korang terfikir...
benda ni yang korang takkan rasa nak fikir..
tapi bagi nina.. ada la jugak terfikir.. 
cuma tak pernah nak luah kan apa yang nina terfikir...

cerita nya macam ni..
tadi tengah duk dalam kereta.. tetbe je ada la ternampak kubur...
kubur tu pulak dekat dengan plaza tol...
dalam tgh duk diam2 lam kereta.. terkeluar plak idea nakal untuk menakutkan penjaga plaza tol tu...
macam mana ? dengan menyamar menjadi hantu.. hahaha
tapi tu semua akal akalan je.. tak buat pun..

then terfikir lah satu benda ni.. 
dalam dunia ni.. ada lah cerita hantu kan ?
so korang pernah tak terfikir pasal menda ni..

kalau orang melayu hantu yang keluar mesti berpakaian putih..(pontianak)
kalau orang putih pulak hantu nya mesti berpakaian berkolar dan ada taring.. (drakula)
cina pula akan berpakaian kemas berkot..(hantu cina) siap lompat2 plak tu...

banyak cerita hantu di tayangkan di kaca tv...
tapi.. korang pernah tak perasan yang india tak dapat nak di kenal pasti macam mana bentuk hantu dia..
tgh aku duk fikir2.. toinkkkk.. sepontan jawapan yang ni keluar...

SEBAB india kalau mati.. mayat dia terus di bakar... so hantu tu tak sempat nak keluar.. 

:erk:erk:erk

*pause*
ok cerita ni nampak mengarut
abaikan kalau tak best... 
lalalallaa 

!siul